Vogel-Vrij Bestuur log-in

Vliegen als een vogel met de Stichting Vogel-Vrij

    Gehost door Flexwebhosting.nlVerzekeringen


Als Bestuur vinden wij het van groot belang dat onze vluchten inclusief wat erom heen wordt georganiseerd, verzekerd is.


Voor Vogel-Vrij zijn er drie verzekeringen die verschillend dekking bieden voor zowel onze passagiers als vrijwilligers.

1. Vliegclub Teuge
Vliegclub Teuge waar wij mee samenwerken heeft een aansprakelijkheidsverzekering die voldoet aan de internationale wetgeving die per type vliegtuig van toepassing is.
Het verzekerd bedrag bedraagt EUR 3.000.000,00 per gebeurtenis en EUR 250.000,00 per passagier.
Hetzelfde geldt voor een piloot die ons uitnodigt om met zijn eigen vliegtuig een vlucht te maken, al kunnen de verzekerde bedragen dan mede afhankelijk van het type vliegtuig afwijken.
Verzekerd is het risico op letselschade met een vliegtuig op de grond en tijdens de vlucht binnen Europa.
Er is geen dekking voor arbeidsongeschiktheid. Mogelijk heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) via uw werkgever of als zelfstandige zelf afgesloten.

2. Vrijwilligersverzekering gemeenten
Gemeente Voorst heeft zoals veel gemeenten een vrijwilligersverzekering afgesloten voor vrijwilligers van stichtingen en verenigingen die zich belangeloos inzetten voor maatschappelijke doelen.

Onze Stichting verricht activiteiten vanuit vliegveld Teuge dat valt onder gemeente Voorst en kan daarmee een beroep doen op deze vrijwilligersverzekering, afgesloten bij makelaar Raetsheren van Orden.
Ook vrijwilligers die mogelijk niet verzekerd zijn via hun eigen gemeente, kunnen een beroep doen op de verzekering van de gemeente Voorst.
Met een ongevallen- en persoonlijke eigendommen-, bestuurdersaansprakelijkheid-, aansprakelijkheid-, verkeersaansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekering, is er dekking voor vrijwilligers binnen Nederland.

Zie ook www.rhvo.nl onder Diensten en Oplossingen / Overheid / Gemeenten / Vrijwilligersverzekering.3. Stichting Vogel-Vrij
Onze Stichting heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor Verenigingen en Stichtingen afgesloten.
Het verzekerd bedrag bedraagt EUR 1.250.000,00 per aanspraak met een maximum van EUR 2.500.000,00 per jaar.
Voor Het Bestuur en de vrijwilligers is er dekking voor aansprakelijkheid van derden bij zaakschade en letsel binnen Europa m.u.v. de wettelijke aansprakelijkheid van vliegtuigen (zie daarvoor verzekering 1.).
Belangrijk om te weten is dat diefstal of vermissing van zaken zoals camera’s, telefoons en kleding niet zijn verzekerd.
Voor dergelijke zaken heeft u wellicht een inboedel- of reisverzekering die dekking biedt. Wees daarom voorzichtig en zuinig op uw spullen!


Het Bestuur